כבר לא ניתן להכחיש את התועלות והיתרונות הרבים שאנחנו עומדים להרוויח כאשר אנחנו מכניסים הביתה חבר חדש על ארבע. אבל לצד כל היתרונות הרבים והחום והאהבה שאינה תלויה בדבר, שאנחנו מקבלים מהכלבלב שלנו, ישנן גם כמה מחלות שאם לא נישמר (ונשמור גם על הכלב שלנו) – נמצא שנדבקנו בהן בזמן המשחק עם הכלב. אז באילו מחלות הכלבים שלנו יכולים להדביק אותנו וכיצד ניתן להימנע מהן?

תולעי מעיים

אחת המחלות הנפוצות ביותר שיכולה לעבור בין כלבים לבני אדם, היא מחלת תולעי המעיים. הדבר החשוב ביותר לדעת על התולעים האלו, הוא שאת הביצים שהן מטילות כמעט ולא ניתן לראות, אלא בעין מיקרוסקופית. הדבר השני שחשוב לדעת, הוא שהן לא נמצאות רק על בעל החיים עצמו, אלא בכל מקום ברחבי הבית כמו הרצפה, האמבטיה, המיטה וכדומה. לכן, יכול להיות שאנחנו נמצאים איתן במגע באופן פחות או יותר שוטף, מה שעלול לגרום להדבקה. אז איך ניתן להימנע מהדבקה? ע”י שימור של אחד הכללים הבסיסים ביותר שלמדנו בילדות כשזה נוגע להיגיינה אישית – שטיפת ידיים במים וסבון לפני הארוחה.

כלבת

אחת המחלות המוכרות ביותר לא רק לבעלי הכלבים, אלא בכלל. הדבקות במחלה זו, במיוחד אצל בני אדם, יכולה להתבצע ע”י נשיכה חזקה במיוחד שמעבירה לגופנו את נגיף המחלה. מעולם לא נמצאה תרופה למחלת הכלבת, אבל יש דרך למנוע אותה – ע”י חיסון. למעשה, כלבת היא אחת המחלות שמזכירות לנו את החשיבות הגדולה של הקפדת מתן החיסונים לכלבים באופן עקבי ושנתי על פי הוראות הווטרינר ובארץ, חיסון זה הוא בגדר חובה, תחת המוגדר בחוק לכן גורי כלבים מקבלים חיסון זה מיד בתום קבלת חיסוני המשושה.

גזזת

המחלה אולי המדבקת ביותר ברשימת המחלות המדבקות, שעלולות לעבור אלינו דרך הכלב, היא מחלת הגזזת. מדובר במחלת פטרייתית שקיימת בצמחים ויכולה לעבור מהצמח לכלב. התסמינים של המחלה מופיעים אצל הכלבים בעיקר בעור, בדוגמת כתמים שמופיעים על עורו של הכלב. אז כיצד ניתן למנוע הדבקה במידה ומצאתם שכלבכם נדבק במחלה? כמו בתולעי המעיים, גם כאן אנחנו חוזרים לכללי ההיגיינה הבסיסים – שטיפת ידיים, הקפדה על שטיפת של המגבות והמצעים בכביסה בחום גבוה (ואפילו בהרתחה) וכדומה.

לסיכום, ניתן להגיד ששמירה על היגיינה נכונה והקפדה על ביצוע חיסונים לכלבים – יוכלו לשמור עליכם ועל הכלב שלכם בצורה הבריאה והטובה ביותר מהמחלות השונות ולאפשר לכם ליהנות מהכלבלב שלכם ללא דאגות מיותרות.