כל מי שאי פעם אימץ גור כלבים קטן יודע שההמלצה היא לסרס את הגור לאחר כמה חודשים. כבר בביקור הראשון אצל הווטרינר הוא יסביר מה זה בעצם סירוס כלבים ולמה זה חשוב. בדרך כלל, לאחר כמה פגישות מעקב וחיסונים, יחליט הווטרינר שהגיע הזמן לבצע סירוס כלב.

אך מה קורה כאשר מאמצים כלב בוגר דרך עמותה ומגלים שהכלב לא עבר סירוס? למרות שהיום מרבית העמותות דואגות לסירוס הכלב במסגרת חבילת האימוץ ואף לפני כן, כאשר הוא מגיע למוסדות העמותה, חשוב לבדוק ולהתייעץ עם הווטרינר מה עושים.

האם יש שוני בסירוס כלב בוגר? התהליך הוא למעשה אותו תהליך. הנה כמה דברים שכדאי לדעת.

סירוס כלב מבוגר

סירוס בכל גיל – מדוע זה חשוב?

החשיבות הגדולה ביותר של סירוס כלבים היא במניעת מחלות קשות, בעיקר מחלות הקשורות לבלוטת הערמונית. כלבים בוגרים שאינם מסורסים נוטים לחלות במחלות אלו ולכן חשוב לגשת לוטרינר ולבצע את הסירוס כמה שיותר מהר. לצד בלוטת הערמונית, הסירוס יכול למנוע מחלות שונות, זיהומים והידבקויות באמצעות מגע עם כלבות וכלבים אחרים.

כיצד משפיע סירוס כלבים על ההתנהגות, גם בגיל מבוגר?

כאשר אנחנו מאמצים כלב מבוגר, אנחנו מביאים הביתה כלב עם הרגלים, התנהגויות קבועות ולעיתים כאלו שלא ניתנות לשינוי. אנחנו חווים לא פעם קושי מהותי באילוף כלבים מבוגרים.

סירוס כלבים מבוגרים וכלבים בכלל יכול להשפיע על יכולות האילוף שלנו. כלב מסורס הוא כלב שאוהב להילחם ומרגיש צורך להיאבק על מקומו, כלומר – על הטריטוריה שלו. זכר שעבר סירוס יהיה יותר קל לאילוף ויהיה ניתן לעבוד איתו על שינוי ההרגלים, כיוון שלא ירגיש דומיננטי כבעבר.

בנוסף, סירוס כלבים עוזר לנו למתן את האגרסיביות של הכלב מול כלבים אחרים ומול בני אדם. כלב לא מסורס מרגיש צורך להילחם על הטריטוריה שלו מול כלבים אחרים.

עוד יתרון חשוב של סירוס כלבים בגיל מבוגר הוא שינוי ההרגלים המיניים. כלבים שלא עברו סירוס רגילים לקפוץ על כלבים וכלבות אחרות, להסתובב לצד האנשים שמגיעים הביתה ולקפוץ עליהם או להיתלות עליהם. כאשר יש כלבות מיוחמות בסביבה, המצב יכול להידרדר ולהיות לא נעים. הם עלולים לברוח מהבית, להשתולל, ליילל ולהרגיש באופן כללי במצב “פרוע”.

מכל הסיבות האלו, סירוס כלבים בגיל מבוגר ובעצם בכל גיל, מומלץ על ידי וטרינרים באופן כללי.

כיצד מתבצע ניתוח הסירוס?

ניתוח סירוס כלבים מתבצע כיום באופן די מהיר ופשוט. בניתוח מוציאים את האשכים ולעיתים גם קושרים את צינורות הזרע. כך אנחנו בעצם מונעים בעיות בריאותיות רבות. לאחר הניתוח הכלב נשאר לנוח במרפאה ומגיע הביתה לאחר מספר שעות. ההתאוששות מהניתוח מהירה יחסית וכבר ביום למחרת, אם אין סיבוכים או תופעות לוואי, הכלב יחזור לתפקוד יחסית מלא.