הכלבים והחתולים נכנסים לנו אל הבית ומהר מאוד גם אל הלב, תמיד נרצה שיהיה להם הכי טוב שאפשר ולא נהסס לעזור להם להיות בריאים ומאושרים.

בזכות מחקרים מעמיקים שנעשו על ידי מומחי תזונה לבעלי חיים, אנו מסוגלים כיום לתת פתרונות טובים יותר מאי פעם לבעיות רפואיות נפוצות אצל חתולים וכלבים. בזכות כך אנו יכולים לשפר את איכות החיים שלהם ולעזור להם לחיות חיים ארוכים ובריאים יותר.

עם עלייה בתוחלת החיים של הכלבים וחתולים ובשילוב עם אורך החיים המודרני, עלה גם אחוז השימוש באוכל רפואי לחתולים וכלבים. חלק מהבעיות הרפואיות נובעות מגנטיקה, חלק מתזונה לקויה או מחסור בפעילות גופנית וחלק נובע מעצם העובדה שחיות המחמד מגיעות לגילאים מופלגים יותר מאי פעם ולכן מערכות מסוימות בגופם נשחקות וזקוקות לתמיכה.

כעת נסקור חלק מהמצבים הנפוצים ביותר בהם נזדקק לתת לחיית המחמד מזון רפואי.

השמנת יתר – אוביסיטי וסוכרת

כלבים וחתולים כבר לא נדרשים לצוד את האוכל שלהם, הוא מגיע אליהם עם אפס מאמץ הישר לקערה ומבלי שהיו צריכים להוציא קלוריה בודדה על מנת להשיג אותו. הם כבר לא צריכים להיות בכושר על מנת לשרוד וכמות הפעילות הגופנית שהם מקבלים תלויה בעיקר במאמץ של בעליהם.

כמו כן ישנן פורמולות רבות לכלבים וחתולים אשר עשירות בפחמימות פשוטות שגורמות לעלייה מהירה במשקל ולא מעודדות תחושת שובע לאורך זמן.

השילוב של אוכל לא איכותי ומשמין ביחד עם מחסור בפעילות גופנית יכול להוביל לעלייה תלולה במשקל חיית המחמד.

לעיתים קרובות הכלבים וחתולים שסובלים מעודף משקל לאורך זמן יפתחו גם סוכרת.

במידה ושמתם לב שחיית המחמד נמצאת בעודף משקל, מומלץ לבקר את הוטרינר ולבדוק מה היא דרך הטיפול הרצויה.

במקרים של השמנה לא קיצונית, מעבר למזון מסוג לייט מופחת שומן והגברה של כמות הפעילות הגופנית תספיק על מנת לתת פתרון, במקרים חמורים ידרש מעבר לאוכל רפואי לכלבים או חתולים מסוג אוביסיטי.

אלרגיה למזון

ככל שהמודעות לתזונת חיות מחמד גדלה, כך גם הרגישות שלנו לבעיות שלהם ביחד עם ההבנה והפתרונות שאנו מסוגלים לספק להם השתפרו.

ההערכה הגסה היא שבערך חמישית מהכלבים והחתולים רגישים לרכיבים כלשהם שנפוצים במזון.

הרגישות יכולה להתבטא בתופעות לוואי כמו שלשולים, הקאות ובעיות עור ופרווה.

חלקם סובלים מרגישות ברמה נמוכה אשר לרוב משויכת לחלבון מעופות והפתרון יהיה מעבר למזון אשר אינו מכיל את הרכיב אליו הם רגישים ונדרש במצב זה סוג של ניסוי וטעיה על מנת למצוא אוכל מתאים.

במקרים של רגישות חמורה או אפילו אלרגיה, נצטרך לתת לחתולים והכלבים מזון היפואלרגני רגיל ובמידה ותופעות הלוואי ממשיכות, הם יצטרכו אוכל רפואי היפואלרגני.

סוגי אוכל רפואי נפוצים נוספים

ישנם סוגים נוספים של אוכל רפואי לכלבים וחתולים אשר כל אחד מהם מטפל במצב רפואי אחר, רנל – לבעיות כליות, הפטיק – לבעיות כבד, קרדיאק – לבעיות לב, יורינרי – לבעיות בדרכי השתן, גסטרו אינטסטינל – לבעיות עיכול, ג’וינט – לבעיות פרקים ועוד.

סיכום

ישנם מצבים מהם נוכל להימנע באמצעות טיפול מונע כמו תזונה נכונה ופעילות גופנית וישנם מצבים אשר בלתי נמנעים והם נובעים מגיל החיה והגנטיקה שלה, חשוב להיות רגישים ולשים לב לשינויים פתאומיים אשר מתרחשים ועלולים לסכן את חייה של חיית המחמד ולפנות מיידית לטיפול וטרינרי.

מעבר לאוכל הרפואי המתאים בזמן הנכון יכול לשפר את איכות החיים של חיית המחמד ולהאריך אותם באופן משמעותי. את המזון הרפואי, הכולל גם שימורים רפואיים, ניתן למצוא בחנות חיות.