מרבית בעלי הכלבים ימצאו את עצמם רצים לוטרינר בכל פעם שהכלב או הכלבה מראים סימנים שמשהו לא בסדר ודורש טיפול או יקפידו לחסן את הכלב בכל שנה על פי הנדרש. ובכל זאת, כשזה נוגע לסירוס ולעיקור כלבים וכלבות, רובנו עדיין מהססים ומתבלטים האם באמת מדובר באפשרות הבריאה והטובה היותר עבור כלבנו? חלק ניכר מההתבלטות הזו נובעת גם מכל מיני שאלות מוסריות שעולות כשזה נוגע לסירוקס ולעיקור כלבים וכלבות.

עיקור כלבות וסירוס כלבים – הזכות להתערב בטבע

השאלה העיקרית שעולה בענייני מוסר כשמדברים על עיקור כלבות וסירוס כלבים, היא השאלה האם יש לנו, כבני אדם זכות להתערב בטבע ולבצע החלטה שכזו בשמם של בעלי החיים שלנו? הרי בסופו של יום, אין לנו שום דרך לקבל “הסכמה” מבעל החיים שלנו כאשר אנחנו שוקלים לבצע עיקור או סירוס ולכלבה או לכלב שלנו אין גם שום דרך להבין או לדעת מהו ההליך שעומד להתבצע.

בניגוד לאדם שעומד לפני ניתוח ונותן את הסכמתו לניתוח – לכלבים אין שום דרך לדעת. מכאן, עולה השאלה המוסרית, האם מותר לנו בכלל להתערב בטבע בצורה שכזו? האם מותר לנו לקחת את המושכות ולבצע החלטות שכאלה בשם הכלבים שלנו?

ולמרות שמדובר בשאלה מורכבת, התשובה שלה, יכולה להיות פשוטה הרבה יותר. שכן, מהרגע שבו החלטנו לאמץ כלב או כלבה, אנחנו לוקחים לא מעט החלטות בשמם – החל מאילוף, דרך חיסונים ותרופות, ואפילו עד החלטת האימוץ עצמה. מדובר בהחלטות שאנחנו עושים בשם בעל החיים, אך במרבית המקרים משפרות באופן משמעותי את איכות החיים של הכלב או הכלבה.

עיקור וסירוס – שאלה בריאותית ולא רק מוסרית

אז אם אנחנו כבר מבינים שאמנם מרבית ההחלטות שאנחנו לוקחים בשם הכלבים שלנו הן החלטות שלבעל החיים עצמו אין באמת יכולת הסכמה לגביהם, אבל אלו החלטות שמשפרות באופן ניכר ומשמעותי את איכות חייו – כיצד הדבר מתקשר לעיקור כלבות או סירוס כלבים?

ובכן, פשוט בגלל ששאלת העיקור והסירוס היא לא רק שאלה מוסרית, אלא גם בריאותית. בואו ניקח לדוגמה את נושא עיקור הכלבות – כלבה לא מעוקרת חשופה יותר למחלות זיהומיות שונות (כמו דלקת בשתן לדוגמה) ובגלל שבמרבית המקרים היא איננה מוצאת בן זוג לרבייה, היא גם סובלת מירידה באיכות חייה. מחקרים רבים כבר הוכיחו שעיקור כלבות וסירוס כלבים תורמים באופן משמעותי לבריאותם של הכלבים ואפילו מאריכים את אורך חייהם.

לשאלות נוספות בנושאי עיקור וסירוס כלבים, אתם מוזמנים לפנות אלינו כאן בד”ר די!